Keresés ebben a blogban

2014. február 24., hétfő

KENCÉK ÉS SZAPPANOK

Sheavajas testápoló: finomítatlan sheavaj, extraszűz olívaolaj, bio makadámiadió olaj, bio avokádóolaj, levendula illóolaj. Nedves bőrre érdemes használni, arckrémnek is nagyon bevált. Érzékeny, ekcémás bőrre különösen ajánlott.
Mézes ajakbalzsam: finomítatlan shea- és kakaóvaj, makadámiadió olaj, kókuszolaj, méhviasz, méz, rózsaszín agyag
Avokádószappanok: (extraszűz) olívaolaj, finomított avokádóolaj, kókuszolaj, pálmaolaj, ricinusolaj, bio kakaóvaj, friss avokádó, kubeba és narancsvirág illóolaj


2014. február 23., vasárnap

KORAI TAVASZ

 
 
 Botanikai íriszek 
 Téltemető
 
 
Illatos lonc (Lonicera fragrantissimus)
 

 Krókuszok

Hóvirág (Galanthus nivalis)
Hunyor

2014. február 20., csütörtök

Selymes rózsaszappanjaim

 
 
Összetevők: (extraszűz) olívaolaj, mandulaolaj, kókuszolaj, pálmaolaj, ricinusolaj, kakaóvaj, Tussah-selyem, kecsketej, rózsaszín agyag, rózsaszín kozmetikai pigment, angol rózsa parfümolaj
Végre szappankészítéshez is kipróbálhattam az Anikótól rendelt szépséges pecsétem :o)


2014. február 9., vasárnap

DOLCE VITA: A DIÓS KEKSZ SORSA MEGPECSÉTELŐDÖTT

A héten megérkezett a csodálatos szappanpecsétem Anikótól, akit jó szívvel ajánlok minden szappan- és sütipecsétre vágyónak.
A gyönyörű új nyomdát legelőször kekszsütésnél avattam fel. Nem volt könnyű művelet, de ez nem a pecsét hibája, csak túl cirkalmas mintát választottam. 
A keksz receptje:
Hozzávalók: 227 gr margarin, 175 gr cukor, 1 tojás, 2 tk., rumaroma, 1 tk. só, 1,5 tk. sütőpor, kb. 425 gr liszt, kb. 100 gr darált dió
Kézi mixerrel habosra keverjük a vajat a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást és a rumaromát, miközben tovább keverjük. Folyamatos keverés közben apránként hozzáadjuk a darált dióval, sóval és sütőporral összekevert lisztet.
Lisztes gyúródeszkán kb. fél centi vastagra nyújtjuk a tésztát és kiszúrjuk belőle a formákat.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokon 7-8 perc alatt világos színűre sütjük a kekszeket.
Dobozban sokáig eláll.
Nekem a nyújtásnál mindig eléggé ragad és szakadozik a tészta, ezért nagyobb gombóconként nyújtom ki és úgy szúrom ki pogácsaszaggatóval a köröket. A nyomdát érdemes mindig lisztbe mártogatni, így is könnyen kilyukad és a pecsétre ragad a tészta.
Szerintem azért megéri pepecselni vele, ilyen szép kekszeknek még az íze is finomabbnak tűnik :o)
Az eredeti kekszreceptért köszönet a megosztójának: Glazurshop